burger

Мінреінтеграції спільно з Меджлісом та партнерами з Туреччини передали гуманітарну допомогу мешканцям Ірпеня

Опубліковано 28 Квітня 2022 року, о 12:46

28 квітня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в особі заступника Міністра Снавера Сейтхалілєва спільно із Меджлісом кримськотатарського народу, який представляв його голова Рефат Чубаров, та партнерами з Туреччини, доставило гуманітарну допомогу мешканцям Ірпеня.

Зазначена допомога зібрана та організована Мінреінтеграції спільно з представниками Координаційного центру Меджлісу у м. Львів, Фондом національного добробуту Криму та Фондом FK Україна, партнером яких є організація AFAD (її діяльність координується Міністерством внутрішніх справ Туреччини).

До Ірпеня прибуло 100 продуктових наборів з макаронними виробами, сухофруктами, оливками, маслом та іншими продуктами. Також було передано 100 зручних рюкзаків від МЧС Туреччини з найбільш корисним: аптечкою, радіоприймачем, дощовиком тощо. А для найменших мешканців громади Мінреінтеграції передало тираж навчальних книг у вигляді коміксу «Мінна безпека не без Пека» та розмальовки. До слова, видання також доступне для усіх охочих в електронному форматі.

Наразі звільнене від окупантів місто оживає, до нього повернулося близько 15 тисяч громадян. Починається активна відбудова. Вже планується робота над відновленням зруйнованих садочків та шкіл.

Гуманітарну допомогу передали меру міста Олександру Маркушину, далі міськрада розподілить її тим, хто найбільше потребує.

«Ми переконані, що ця допомога, яку ми змогли зібрати спільними зусиллями, буде корисною для міста. Найголовніше – ми усі разом у складні часи показуємо свою єдність й підтримуємо один одного. Разом рухаємося до перемоги й сподіваємося, що місто буде відновлене якнайшвидше», – зазначив заступник Міністра Снавер Сейтхалілєв.