burger

Вогнем і бомбами: окупанти вже знищили на Миколаївщині близько 3 тисяч будинків, шкіл та лікарень

Опубліковано 28 Квітня 2022 року, о 19:25

Кілька днів тому окупанти заявили про свої «завдання» другої фази війни: встановлення контролю над сходом та півднем України і прокладання шляху до Придністров’я через Херсон, Миколаїв та Одесу. Зухвалі зазіхання ворога українців не лякають – увесь світ бачить, як ми вміємо відстоювати свою територію та незалежність.

Але на Південнобузькому напрямку в ці дні дійсно як ніколи гаряче. До кордону між Херсонською і Миколаївською областями окупанти підтягують все більше ствольної та реактивної артилерії.

Станом на 28 квітня

МИКОЛАЇВЩИНА

По Миколаєву цієї доби нанесено удар реактивними системами залпового вогню «Смерч». Пошкоджено десятки приватних домогосподарств, автівки, крамниці. Касетні боєприпаси вкривали дитячі майданчики та подвір’я навчального закладу.

З початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 2,9 тис. цивільних об’єктів.

З них:

– об’єктів житлового фонду – понад 2 тис.,

– медичних закладів – 28,

– навчальних закладів – 144,

– закладів культури – 64,

– промислових підприємств – 24,

– об’єкти життєзабезпечення: газо- 109, електро- 241, водо-  8, теплопостачання – 7,

– інші невійськові об’єкти – 153.

Наразі в області без газу залишаються близько1,5 тис. споживачів. Припинено електро-, водопостачання та водовідведення у 84 населених пунктах (з них п’ять частково) Баштанського та Миколаївського районів.

У результаті бойових дій пошкоджено водовід «Дніпро-Миколаїв», по якому здійснюється постачання води з р. Дніпро до Миколаєва.Споживачі міста забезпечуються привізною водою з резервуарів-накопичувачів та артезіанських свердловин, а також за рахунок колективних установок очистки і фасованої питної води.

За останню добу для ліквідації наслідків російсько-фашистської агресії підрозділи ГУ ДСНС залучались 83 рази. Вилучено та знешкоджено 10 вибухонебезпечних предметів.

Крім цього, триває добровільна евакуація. Станом на 28 квітня у закладах тимчасового розміщення Миколаєва перебуває 489 внутрішньо переміщених осіб. Загалом із Миколаївської області евакуйовано близько 20 тис. людей. Евакуація відбувалася за напрямками:

Миколаїв – Паланка – понад 7 тис. осіб,

Миколаїв – Одеса – 6,3 тис.,

Миколаїв – інші населені пункти – близько 1 тис. осіб.

З Вознесенського району евакуйовано 1,2 тис.людей, з Баштанського – 3,8 тис, з Миколаївського – 318.

У публікації використана інформація з офіційної Фейсбук-сторінки Миколаївськоїобласної державної адміністрації.