burger

Розпочалась евакуація цивільних маріупольців

Опубліковано 2 Травня 2022 року, о 12:03

Вранці 2 травня розпочалася евакуація жителів Маріуполя. Про це в ефірі радіо Свобода повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

За його інформацією, евакуаційні автобуси вирушили з Маріуполя. Відповідно до попередньої домовленості, вони підберуть людей у селищі Мангуш, а потім – у Бердянську. До цієї колони також дозволено долучатися і громадянам на власних автівках.

Майже до самого моменту відкриття евакуації російські військові вночі обстрілювали завод «Азовсталь». Проте, до ранку обстріли поступово припинилися, є надія, що люди зможуть евакуюватись безпечно.

“Сподіваємося, що тисячі маріупольців, які застрягли дорогою з Маріуполя до Запоріжжя – оскільки їх не пропускали окупанти – сьогодні ввечері або завтра зранку потраплять до Запоріжжя”, – висловив надію Андрющенко.

Нагадуємо, 1 травня з території маріупольського заводу «Азовсталь» завдяки зусиллям української влади вдалося евакуювати понад сто жінок, дітей та літніх людей.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила, що гуманітарна операція в Маріуполі триватиме, доки не буде досягнуто її мети.