burger

З початку широкомасштабної агресії рф з полону звільнено понад 320 українців

Опубліковано 2 Травня 2022 року, о 18:21

Україна щодня доводить, що своїх громадян не залишає у біді. З другої половини березня по сьогодні за Наказом Президента України Володимира Зеленського відбулося 9 обмінів полоненими та заручниками.

В результаті додому вже повернулись понад 320 громадян, з яких 59 – цивільних. Серед тих, кого вдалося повернути на Батьківщину,— військовослужбовці, у томі числі – поранені. Зокрема, поїхав додому військовий прикордонник з острова Зміїний Роман Грибов, автор легендарної фрази, яка вказала напрям російському кораблю. А також — звільнено багато жінок, одна з яких – чекає на дитину.

Боротьба України за своїх громадян продовжується. За словами Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, держава пам’ятає про кожного, хто опинився в російській неволі, та робить все можливе й неможливе для визволення.

Нагадаємо, що на сьогодні в рф утримується більше 1000 цивільних українців (з них понад 500 жінок), яких окупанти захопили у заручники.

Це, зокрема: журналісти, активісти, волонтери, лідери громадської думки, священники. Станом на 02.05.2022 викрадено та утримується:

⎯ 41 активіст/волонтер;

⎯ 3 журналісти;

⎯ 41 представник органів держаної влади або місцевого самоврядування;

⎯ 4 релігійні діячі.