burger

У квітні на цілодобову «Гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань» звернулись 5 600 громадян

Опубліковано 3 Травня 2022 року, о 13:51

Як біженцям отримати державну допомогу, де оформити довідку ВПО, як взнати про безпечні маршрути евакуації? – ці та багато інших насущних запитань щодня адресуються фахівцям Кризового центру Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Щодобово опрацьовується понад 200 звернень громадян – саме стільки надходить на цілодобову «Гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань».

Так, у квітні звернулося 5 600 громадян. Переважна більшість звернень надходила з Запорізької, Донецької та Херсонської областей.

Найактуальніші питання, з якими телефонують на «Гарячу лінію»: робота гуманітарних коридорів, отримання гуманітарної допомоги, отримання довідки щодо статусу внутрішньо переміщеної особи та безпечні маршрути пересування для виїзду з територій, де ведуться активні бойові дії.

Оперативне реагування на порушені питання, дозволяє зменшити соціальну напругу серед населення, яке потребує допомоги та сприяє координації дій державних органів для їх подальшого вирішення.

Нагадаємо, «Гаряча лінія Мінреінтеграції з кризових питань» працює цілодобово за номерами телефону:  + 38044 355 14 78 (цілодобово) та 0 800 750 107.