burger

З початку роботи до Національного інформаційного бюро надійшло близько 30 тисяч звернень

Опубліковано 3 Травня 2022 року, о 16:51

З 17 березня, від початку роботи Національного інформаційного бюро, яке займається розшуком осіб, що потрапили в полон або ж зникли під час війни, до органу надійшло близько 30 тисяч звернень та повідомлень через різні канали комунікації.

Зокрема, найбільше звернень зареєстровано через «Гарячу лінію 1648»

та через заповнення форми на інтернет-сайті бюро –  16 827 звернень.

За допомогою чатботів у Telegram та Viber – 9055 звернень.

На електронну скриньку ([email protected]) надійшло –  більше 3500.

Нагадуємо, якщо ваша близька людина, яка знаходилася в зоні бойових дій або на тимчасово окупованій території, понад три дні не виходить на зв’язок або ж у вас є підозри, що вона потрапила в полон – звертаєтеся до НІБ через будь-який зручний канал – комунікації.

Для пошуку людей вам потрібно знати наступну інформацію:

– щодо цивільних осіб: ПІБ, дату народження, контакти, особливі прикмети (шрами, татуювання, родимки тощо) та останнє відоме місце перебування. Зазначте, коли востаннє близька людина виходила на зв’язок і в який спосіб вона це робила. Можливо, інші люди бачили чи спілкувалися з нею перед її зникненням.

– щодо військового: військовослужбовець ЗСУ, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби тощо, боєць ТРО, поліцейський, підрозділів ДСНС тощо),  ПІБ, назву та номер військової частини чи підрозділу проходження служби, посаду та звання, особливі прикмети, які має людина (шрами, татуювання, родимки тощо), останнє відоме місце перебування та інші відомості.

ВАЖЛИВО! Перемовини щодо звільнення військовополонених (та цивільних полонених) веде виключно держава. В разі, якщо до вас звернулися (телефоном або в соціальних мережах) невідомі особи, які за грошову винагороду обіцяють звільнення – це шахраї. Збережіть номер телефону, запишіть деталі розмови та обов’язково повідомте про такі випадки Національну поліцію.

Всі дані розшукуваних осіб заносяться до відповідних реєстрів та передаються до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими для складання списків обміну та ведення перемовин.