burger

Мінреінтеграції закликає міжнародну медичну організацію «Лікарі без кордонів» (MSF) сформувати евакуаційну місію для порятунку захисників Азовсталі

Опубліковано 6 Травня 2022 року, о 10:27

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликає міжнародну медичну організацію «Лікарі без кордонів» (MSF)  сформувати евакуаційну місію для порятунку захисників Азовсталі.

Жалюгідні умови, в яких перебувають усі оточені на Азовсталі, відсутність доступу до медичної допомоги, погіршення їхнього фізичного та психологічного стану є явним порушенням розділу IX статті 55 Статуту Організації Об’єднаних Націй, йдеться у листі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук до голови MSF в Україні Мішеля-Олів’є Лашаріте.

Також посадовиця зазначила, що за хартією MSF надає допомогу населенню, що потрапило в біду, або є жертвою збройних конфліктів.

Тож, виходячи з принципів, якими керується MSF Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України просить сформувати місію для евакуації захисників Маріуполя, які зараз перебувають у металургійному комбінаті Азовсталь. Оцінити їх фізичний та психічний стан, зібрати свідчення про умови, в яких вони перебувають, та надати медичну допомогу українцям, права людини яких порушені рф, акцентувала Ірина Верещук.