burger

Окупанти зруйнували Попаснянський водоканал: понад 1 мільйон людей залишився без води на Луганщині

Опубліковано 9 Травня 2022 року, о 14:27

Вчора внаслідок ворожого обстрілу на Луганщині було знищено інфраструктуру комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал» в Білогорівці Сєвєродонецького району, де розташована частина потужностей водоканалу.

Підприємство забезпечувало водопостачання на території області, в тому числі і на частину окупованої території Луганщини. Це понад 1 мільйон абонентів, включаючи окуповані ще з 2014 року території.

За інформацією голови обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, водоканал припинив своє існування. На одній з фільтрувальних станцій окупанти пошкодили будівлю підстанції та відкритий розподільчий пристрій з трансформаторами.

Нагадаємо, що відповідно до міжурядової угоди підписаної Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з урядом Франції, цьогоріч була запланована масштабна модернізація зазначеного об’єкта водопостачання, спрямована на підвищення якості водопостачання. Наразі, ця робота призупинена. Відновлення пошкодженої інфраструктури не може проводитись до повного завершення бойових дій.