burger

Ірина Верещук: “Закликаю світову спільноту долучитись до евакуації важкопоранених з “Азовсталі”

Опубліковано 11 Травня 2022 року, о 14:45

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук в інтерв’ю  французькому телеканалу BFMTV розповіла про критичну ситуацію на “Азовсталі”, звідки нещодавно були евакуйовані всі цивільні громадяни: діти, жінки, люди похилого віку.

Наразі там залишилися захисники “Азовсталі”, серед яких половина – важкопоранені, вони потребують негайної медичної допомоги, повідомила посадовиця.

За її інформацією, на території комбінату може бути ще близько тисячі бійців. Там постійно тривають жорстокі бої, окупанти не припиняють спроб штурмувати “Азовсталь”, наносять численні авіаудари, також була спроба наземної спецоперації – ворог намагається знищити всіх, хто залишився в живих.

“Потрібна нова спецоперація, яка допоможе евакуювати поранених військових з “Азовсталі”, – наголосила Ірина Верещук. – Місія МК Червоного Хреста та ООН готові долучитися до процесу організації евакуації. І я буду просити усю міжнародну спільноту долучитись до нього!”

Віцепрем’єр-міністр зауважила, що для цього необхідна участь лідерів держав, які мають досвід співпраці з росією та розуміють, хто такий путін.

“Нам потрібна допомога лідерів держав у посередництві, щоб домовитись з росією про гарантії, які вона має надати під час дії гуманітарного коридору. Це режим припинення вогню, місце, куди поранені будуть евакуйовані»,- підкреслила Ірина Верещук