burger

Ще 20 врятованих маріупольців з «Азовсталі» відправились відновлюватися на Буковину

Опубліковано 11 Травня 2022 року, о 15:00

За сприяння Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні ще 20 мешканців Маріуполя, яких вдалося евакуювати із бомбосховищ «Азовсталі», сьогодні із Запоріжжя виїхали в Івано-Франківську область.

Товариство Червоного Хреста в Україні повністю оплатило транспортування наших громадян до місця призначення.

Наразі там вже перебувають 46 маріупольців. Для наших громадян, які понад два місяці жили під обстрілами, без нормального харчування, води та необхідних речей – проводиться психологічна  реабілітація. Це допоможе людям  відновитися та набратися сил у спокійному та безпечному місці.

Своєю чергою у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій зробили все, аби маріупольці, які наразі перебувають на Буковині, були забезпечені усім необхідним. Зокрема, людей забезпечили одягом, засобами гігієни та продуктами харчування.

Крім того, представники місцевих органів виконавчої влади на місці допомогли маріупольцям з оперативним оформленням заявки на грошову державну допомогу, довідок ВПО, медичних і освітніх послуг та інших необхідних документів.

Робота з евакуйованими мешканцями продовжується. Мінреінтеграції й надалі забезпечуватиме їм всебічну підтримку та допомогу.