burger

Ірина Верещук: “Війна закінчиться швидше, якщо економічні санкції будуть ще ефективнішими та більш рішучими”

Опубліковано 16 Травня 2022 року, о 14:13

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук під час включення в прямий ефір італійського телебачення LA7 TV наголосила: війна з рф триватиме до тих пір, поки в України не буде достатньо зброї, щоб дати відсіч агресору. Лише спільні зусилля міжнародної спільноти та України зупинять росію.

“Війна триватиме до тих пір, поки у нас не буде достатньо зброї, щоб дати реальну відсіч ворогу,- наголосила Ірина Верещук.- Ми не маємо зараз необхідної зброї. У нас є обіцянки, але зброї, на яку ми розраховуємо, у нас немає. Війна закінчиться швидше, якщо економічні санкції, введені Заходом, будуть ще ефективнішими, ще більш рішучими. І якщо нафтогазове ембарго запрацює. У путіна просто не залишиться економічного потенціалу на нові ракети”.

Віцепрем’єр-міністр попередила: така агресивна політика ядерної держави, яку демонструє росія, небезпечна для усього світу: вчора  нападу була піддана Грузія, після вчора – Молдова, сьогодні – Україна, а завтра – можуть бути уже держави Європейського Союзу.

“Повірте нам – тим, які  щодня втрачають своїх найкращих чоловіків і жінок за те, щоб в Європі, в цивілізованому світі існували цінності, свободи і міжнародне гуманітарне право. За те, щоб були держави, які мають право на свій вибір. Путін не зупиниться, якщо ми разом не змусимо його зупинитися! Але без зброї це неможливо зробити,  лише дипломатія не спрацює. Спрацює тверда рука українського воїна зі зброєю, наша мотивація, ваша підтримка, економічні санкції,”- підкреслила Ірина Верещук.