burger

Історія кримських татар – історія всього українського народу

Опубліковано 18 Травня 2022 року, о 15:08

18 травня 1944 року радянський режим примусово виселив сотні тисяч представників кримськотатарського народу з історичної батьківщини – Криму.

Цього дня 78 років тому за наказом Йосипа Сталіна злочинці радянського режиму розпочали масову депортацію корінного населення Криму. Упродовж чотирьох днів з рідної землі насильно вивезли понад 190 тисяч кримських татар. Вигнання й нелюдські умови в місцях заслання мали катастрофічні наслідки – від хворіб і виснаження загинули десятки тисяч людей.

Лише за півстоліття кримськотатарський народ зміг повернутися на історичну батьківщину.

Однак, нині кремль знову намагається повторити криваву історію.

Часи випробувань повернулись: росія посягнула на територіальну цілісність України, розв’язала війну на нашому сході, окупувала Крим. Вкотре кримськотатарський народ намагаються позбавити їхнього дому. Знову – знайомі вже з нещодавнього минулого – сотні етнічно і конфесійно вмотивованих переслідувань, політичних залякувань, незаконних судилищ та ув’язнень кримських татар окупаційною владою рф.

Сьогодні – 84-ий день, як Україна живе у новій реальності війни, дає відсіч путінському режиму… Нині з російськими окупантами борються понад сто народів та народностей, серед яких – відважні сини кримськотатарського народу, які відстоюють свою і нашу спільну свободу єдиної держави – незалежної демократичної України.

Ми схиляємо голови перед пам’яттю жертв геноциду кримськотатарського народу і твердо обіцяємо: ворога чекає неминуча й сувора відплата за кожну трагедію та кожне загублене життя.

Окупантам ніколи не вдасться зламати те, що закарбоване в нашому спільному генетичному коді – жагу до волі та любов до рідної землі.

Ми обов’язково повернемо кожен клаптик нашої землі й – звісно – рідний серцю кожного українця сонячний Крим.

Пам’ятаємо минуле. І перемагаємо – сьогодні. Разом.

Фото: Укрінформ