burger

Мінреінтеграції: сприяння у підтримці евакуйованих жителів нескореного Маріуполя – один з ключових напрямків роботи

Опубліковано 29 Травня 2022 року, о 17:20

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України сприяє підтримці громадян, що були звільнені з «Азовсталі», з моменту їх прибуття на контрольовану Урядом територію до розселення та влаштування на новому місці.

На сьогодні допомогу отримали 69 осіб з першої хвилі евакуації та 37 – з другої.

Декілька деталей.

Зокрема, за підтримки Мінреінтеграції, благодійників та ГО «Маріуполь SOS» евакуйованим була надана грошова допомога.

Евакуйовані другої черги мали можливість жити кілька діб у Запоріжжі, допоки їм допомагали вирішити організаційні питання та оформити банківські картки.

Також 65 маріупольців, що були евакуйовані з «Азовсталі», відправилися на місячну реабілітацію до Прикарпаття. Її програма передбачає в тому числі психологічну допомогу.

Мінреінтеграції забезпечило трансфер до місця призначення, харчування та дозаправку в дорозі.

Безпосередньо на місці – в одному з курортних містечок Прикарпаття, куди на час відновлення поселились евакуйовані жителі нескореного міста, – фахівці Міністерства організували для маріупольців триразове харчування, допомогли в оформлені довідок внутрішньо переміщених осіб (ВПО), паспортних та інших документів, отриманні пенсій та виплат. В тому числі від міжнародних організацій і фондів.

До прикладу, від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців люди отримали грошову допомогу в розмірі 6,6 тис. грн на особу. Від Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» – гуманітарну допомогу: одяг, засоби гігієни, іграшки, взуття. Від неурядової організації «Save the Children» – одноразову грошову допомогу на кожного члена родини сім’ям з дітьми.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України продовжує й надалі відслідковувати соціальну, гуманітарну та фінансову складову внутрішньо переміщених осіб і продовжуватиме допомагати тим, хто потребує підтримки у результаті війни.