burger

Мінреінтеграції і МОМ підписали Угоду про співпрацю у сфері захисту та надання допомоги ВПО

Опубліковано 30 Травня 2022 року, о 16:59

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, в особі Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук та Міжнародна Організація з Міграції, в особі Голови Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн, підписали угоду про співробітництво з метою поліпшення житлових умов, надання допомоги та захисту внутрішньо переміщених осіб.

Підписана Угода передбачає консолідацію зусиль обох сторін у розробленні потенційних та реалізації поточних спільних програм для переселенців, забезпечення допомоги внутрішньо переміщеним особам, надання їм послуг, а також захисту.

Зокрема, сторони обговорили реалізацію проєкту з економічної реінтеграції ВПО та відновлення бізнесу. Він матиме два компоненти:

  1. Грантова програма – спрямована на підтримку діючих мікропідприємств (до 10 робочих місць) у таких областях України, як Львівська, Закарпатська, Київська (окрім м. Київ), Чернігівська та Сумська.
  2. Грантова програма – спрямована на підтримку малих підприємств, які перемістилися або перебувають у процесі переміщення у Львівську або Закарпатську області.

Проєкт «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», що фінансується Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький банк розвитку (KfW). МОМ втілює цю ініціативу з листопада 2021 року у співпраці з Міністерством економіки та Міністерством з реінтеграції тимчасово окупованих територій України задля сприяння економічній адаптації та відновленню мікро- та малих підприємств (МСП), які постраждали від численних криз в Україні.