burger

Ірина Верещук – до батьків школярів з ТОТ: «Те, куди у вересні підуть вчитися діти, може буквально визначити долю і дітей, і батьків»

Опубліковано 2 Червня 2022 року, о 14:22

Віцепрем’єр-міністр-Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук у своєму ТГ-каналі звернулася до батьків школярів та педагогів, що зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях.

«Менш, ніж за три місяці, розпочнеться новий навчальний рік. Для багатьох батьків і педагогів це час приймати рішення»,- наголосила Віцепрем’єрка.

«Давайте чесно: на тимчасово окупованих територіях, до їх возз’єднання з Україною, нормального життя не буде. Окрім купи юридичних проблем, є ще одна – Україна воюватиме за свої землі. Тому тимчасово окуповані території можуть бути зоною бойових дій. Тут ми маємо бути чесними один з одними. Зараз опускається залізна завіса між цивілізацією і дикістю.

Багато мешканців на тимчасово окупованих територіях зараз вирішують для себе: з якого боку паркана вони хочуть опинитись: з цього, або з того. Те, куди у вересні підуть вчитися діти, може буквально визначити долю: і дітей, і батьків»,- підкреслила Ірина Верещук.

Щодо педагогів, особливо молодих, то неправильне рішення зараз може назавжди зруйнувати професійне життя, зауважила посадовиця.

«Тому, звертаюсь до педагогів навчальних закладів усіх рівнів на тимчасово окупованих територіях: не працюйте на окупантів! Просто переїдьте на підконтрольну Уряду України територію. Робота тут вам знайдеться. Якщо працюватимете на окупантів, юридичної відповідальності, можливо, уникнете. Але, вашу кар’єру педагога на цьому буде завершено. Також, звертаюся до батьків з тимчасово окупованих територій: не ведіть дітей учитись в окупантські навчальні заклади. Переїжджайте на підконтрольну територію. Знаю, що важко. Розумію, без свого житла, без роботи, без друзів дуже важко. Але майбутнє тут із нами, а не там із ними. Трішки терпіння, і все налагодиться. Переживемо і це. Діти потім будуть вдячні»,- завершила очільниця Мінреінтеграції.