burger

100 днів війни. Мінреінтеграції

Опубліковано 3 Червня 2022 року, о 16:45

Сьогодні – 100 днів від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави. Всі органи влади продовжують роботу в умовах війни та щоденно працюють задля Перемоги.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на чолі з Віцепрем’єр-міністром Іриною Верещук, як і раніше, продовжує дбати про найголовніше – захист та безпеку українців.

Що зроблено міністерством за 100 днів війни:

  • Організовано 165 гуманітарних коридорів. До безпечних регіонів змогли виїхати понад 300 тис. громадян.
  • Створено Національне інформаційне бюро (НІБ). Завдяки його роботі вдалося провести 14 обмінів полоненими та звільнити 403 особи: 303 військових та 100 цивільних. Звільненим наразі забезпечується вся необхідна підтримка.
  • Надається допомога ВПО та тим, кого врятували з гарячих точок. Зокрема, за дорученням Ірини Верещук 65 маріупольців, яких евакуювали з Азовсталі, відправилися на відпочинок на Буковину.
  • Запроваджено механізм системного збору інформації від ОВА про потреби постраждалого населення. В цьому контексті Мінреінтеграції займається координацією доставки гуманітарної допомоги. За 100 днів мешканці постраждалих районів отримали понад 6500 тонн такої допомоги.
  • Для проведення аудиту збитків, завданих внаслідок війни, сформовано відповідну робочу групу при Національній раді з питань відновлення. Також утворено Комісію з проведення такого аудиту. Її співголовою є Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.
  • Від початку війни в міністерстві цілодобово працює кол-центр з кризових питань: 1548. Щоденно наші фахівці опрацьовують понад 300 звернень й надають відповіді на усі проблемні питання громадян.
  • Для інформаційної підтримки мешканців ТОТ та ВПО був створений інформаційний ресурс «РеІнформ», де оперативно подається уся необхідна для людей, достовірна та корисна інформація.

Відомство й надалі координуватиме діяльність по кожному своєму напрямку, щоб українці відчували підтримку та опору.

Робимо все можливе та разом наближаємо Перемогу!