burger

Мінреінтеграції передало навчальні стенди «Міни та вибухонебезпечні предмети» для однієї з постраждалих громад Київської області

Опубліковано 6 Червня 2022 року, о 17:30

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України передало комплекти наочних посібників-стендів «Міни та вибухонебезпечні предмети» для Іванківської територіальної громади Вишгородського району Київської області.

Для зручності стенди розроблені в об’ємному форматі, тож громадяни зможуть детально розглянути різні види мін та вибухонебезпечних предметів. А для ефективності проведення просвітницьких заходів на стендах розміщено QR-коди з детальною інформацією про вибухонебезпечні предмети.

До слова, дані стенди рекомендовано Інститутом модернізації змісту освіти МОН України до використання у навчальному процесі.

Нагадуємо, що наразі ведуться активні роботи з розмінування територій Київської, Сумської та Чернігівської областей, тож небезпека від вибухонебезпечних предметів досить висока.

Мінреінтеграції наголошує, що знати як виглядають вибухонебезпечні предмети недостатньо, необхідно неухильно дотримуватись елементарних правил поведінки.

1. Ходіть лише перевіреними стежками й дорогами з твердим покриттям. Не гуляйте лісами та полями.

2. Не заходьте у неперевірені темні приміщення та не торкайтесь нічого наосліп.

3. Повертайтеся додому в деокуповані райони після офіційного дозволу державних органів та місцевої влади.

4. Виявили щось підозріле, схоже на вибухівку? – відійдіть на безпечну відстань та повідомте спеціалістів за номерами: 101 та 102. Дочекайтеся приїзду спецслужб і не намагайтеся самостійно знешкоджувати знахідку.

Це збереже ваше життя і здоров’я!