burger

Ірина Верещук провела нараду з проблем внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 10 Червня 2022 року, о 12:00

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулась нарада щодо проблематики внутрішнього переміщення через війну.

В обговоренні також взяли участь Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, народний депутат України – заступник голови депутатської фракції “Слуга Народу” Олена Шуляк, постійний представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді України Тарас Мельничук. А також народні депутати, представники інших міністерств та міжнародних організації.

Нині, через повномасштабне вторгнення Росії, в Україні близько 4,1 млн ВПО, з яких, 2,7 млн осіб починаючи з 24.02.2022 переїхали в безпечне місце. Зокрема, під час наради були окреслені та обговорені проблемні питання ВПО та актуальні виклики, які стоять перед державою.

«Дуже важливо, що у такий непростий час Уряд зберіг контрольованість процесів, тому ми вже шукаємо комплексні підходи для вирішення проблем людей під час внутрішнього переміщення. У нас є конкретні завдання, які орієнтовані на швидкий результат. Важливо, що у цій справі ми стоїмо пліч-о-пліч з нашими міжнародними партнерами та організаціями, які готові нам допомагати», – наголосила Ірина Верещук.

Відтак за результатами наради учасники домовилися визначити основні механізми для врегулювання проблемних питань. Крім того, профільним міністерствам надано доручення щодо вирішення актуальних проблемних питань захисту ВПО.