burger

Ірина Верещук: суд над іноземцями, які проходять службу в ЗСУ, не має юридичної сили

Опубліковано 11 Червня 2022 року, о 13:40

Про це заявила Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму Телеграм- каналі.

«У тимчасово окупованому Донецьку фіктивний суд терористів виніс «вирок» трьом військовослужбовцям Збройних сил України: Ейдену Асліну, Шону Піннеру, Саадуну Брагіму. Вони іноземці, але від того не перестають бути українськими військовослужбовцями.

Організатори чудово розуміють юридичну нікчемність їхнього судилища та його наслідків. Навіть російський суд не став бруднитися таким судовим процесом і передав це групі самозванців у Донецьку.

Їхня мета: тероризувати західну суспільну думку через загрозу розстрілу трьох заручників. Але, ми не маємо вестись на істерики самозванців.

Що там у голові в терористів, звісно, я не знаю. Втім, щось підказує, що, зрештою, так чи інакше, рано чи пізно, цих трьохвійськовослужбовців ми обміняємо, або вони іншим чином потраплять додому.

Ми маємо справу з професійними терористами, які, зрештою, діють раціонально. Тому з ними слід розмовляти спокійно та професійно. Бо вони добре розуміють, до яких невиправних наслідків для них і для росіян можуть призвести їхні помилкові дії щодо цих трьох наших військовослужбовців» – зазначила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.