burger

Віцепрем’єр Ірина Верещук розповіла про пріоритети Мінреінтеграції під час війни

Опубліковано 22 Червня 2022 року, о 10:56

В перші місяці повномасштабної війни наш фокус був на гуманітарних коридорах, евакуації цивільних, гуманітарній допомозі. Також наша команда займалась питаннями військовополонених, розповіла Ірина Верещук.

За 100 днів війни відбулося 165 гумкоридорів – евакуйовано близько 300 тисяч людей. Регіони зі складною гуманітарною ситуацією отримали допомогу: 6,5 тис. тонн продуктів та ліків. У результаті 14 обмінів військовополоненими 408 українців повернулись з полону додому.

В подальшому головним нашим пріоритетом є внутрішньо переміщені особи, депортовані, зниклі безвісти, а також цивільні, які опинились в російських в’язницях у якості заручників. Головний пріоритет – це внутрішньо переміщені особи. Ми говоримо про мільйони українців. Наше завдання — мобілізувати ресурси держави, а також всі можливі міжнародні ресурси, та направити їх на підтримку ВПО: житло, працевлаштування та соціальний захист, додала Ірина Верещук.

Перші місяці війни зробили Міністерство командою швидкого гуманітарного реагування. Ми хочемо такими і залишитись, зауважила Віцепрем’єр.