burger

Мінреінтеграції розробляє маршрути повернення депортованих українців

Опубліковано 5 Липня 2022 року, о 9:46

4 липня в Естонію прибули представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України: заступник Міністра Олексій Бородай та директор Національного інформаційного бюро Олександр Смірнов.

Мінреінтеграції опікується поверненням до України громадян, незаконно депортованих до росіі або таких, що виїжджають з тимчасово окупованих територій через росію. Багато таких українців повертаються додому із рф через країни Балтії і зокрема через Естонію. Завдання Мінреінтеграції полягає в створенні умов для повернення депортованих громадян додому: документи, транспорт, логістика.

Представники Мінреінтеграції відвідали прикордонний пункт пропуску в м. Нарва на кордоні між Естонією та росією, особисто ознайомившись з умовами перетину російсько-естонського кордону. Також завданням посадовців є розробка транспортного маршруту від Нарви до західного кордону України, якім будуть слідувати українці, що повертаються з рф додому.

Нагадаємо, Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук нещодавно закликала мешканців ТОТ та депортованих до рф українців використати будь-яку можливість, щоб виїхати додому. В тому числі через території росії та третіх країн, зокрема Естонії та Латвії.