burger

Ірина Верещук: Першочергове завдання – відновити життєдіяльність деокупованих громад

Опубліковано 12 Липня 2022 року, о 21:21

Про це заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час свого візиту до громад на Чернігівщині, яким довелося побути під російською окупацією.

Незважаючи на значно зруйновану ворогом інфраструктуру, життя в громадах відроджується.

Держава залучає міжнародні гуманітарні інституції, благодійників, громадськість, щоб допомогти з ремонтом закладів, обладнанням бомбосховищ, підтримати найбільш незахищені сім’ї. Передусім багатодітні чи осиротілі.

Ірина Верещук поспілкувалась з сім’єю Лідії Романюк – бабусею, яка мусила стати опікуном чотирьох онуків-сиріт, після того, як їхня мама загинула внаслідок танкового обстрілу окупантами. Двоє з цих дітей отримали поранення і зараз готуються до реабілітації за кордоном. Родині передали техніку для навчання від БО “СОС Дитячі містечка” та продукти.

«Я опікуюсь дітьми-сиротами та багатодітними родинами, намагаюсь їх всіляко підтримувати, залучати допомогу. Ми, українці, повинні підтримувати одне одного, щоб перемогти. Особлива увага влади нині – деокупованим громадам. Першочергове завдання – відновити їх життєдіяльність!», – підкреслила віцепрем’єр-міністр.