burger

Мінреінтеграції підтримує ініціативу Першої леді України щодо психосоціальної підтримки постраждалих від війни українців

Опубліковано 19 Липня 2022 року, о 19:33

В рамках цієї ініціативи Мінреінтеграції за підтримки  незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» організувало тренінги зі стрес-менеджменту. Вони відбудуться  на базі колцентру Мінре, оператори якого працюють і з українцями, що постраждали внаслідок бойових дій, були змушені залишити своє постійне місце проживання або опинились на тимчасово окупованих територіях. 

Набуття навичок боротьби зі стресом для операторів колцентру є дуже важливим, оскільки вони щоденно працюють з людьми, які перебувають у кризових станах, стали жертвами війни або пережили травматичні події.

Нагадаємо, Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки – ініціатива Першої леді Олени Зеленської, яка має на меті допомогти громадянам подолати стрес, пов’язаний із війною, та наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України у тісній взаємодії з українськими та іноземними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.