burger

Мінреінтеграції та спеціальна комісія парламенту домовились про спільні дії щодо імплементації міжнародного гуманітарного права

Опубліковано 28 Липня 2022 року, о 9:34

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у засіданні Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройної агресії російської федерації проти України.

У своєму виступі вона поінформувала народних депутатів України, що входять до складу комісії, про практичний досвід застосування міжнародного гуманітарного права в умовах повномасштабного російського вторгнення.

«Останні місяці продемонстрували, що в законодавстві є багато «білих плям» в питаннях застосування МГП. Для вирішення цієї проблеми ми розробили концепцію закону про застосування міжнародного гуманітарного права в Україні, яка має закласти фундамент для майбутнього законодавства», — зауважила Ірина Верещук.

Після презентації концепції віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та депутати домовились, що команда Мінреінтеграції найближчим часом сформує на базі концепції законопроєкт, який надалі буде спільно доопрацьований.