burger

Мінреінтеграції повернуло додому ще одну дитину, яку війна розлучила з близькими

Опубліковано 11 Серпня 2022 року, о 19:43

Ще одна історія щасливого повернення дитини в сім’ю. На початку повномасштабного вторгнення росії 13-річна Ксенія Воронова – мешканка Сєвєродонецька – разом з мамою Кариною евакуювалися до Вінниці, а згодом за кордон.

До війни Ксенія активно займалася велоспортом, тож рішення виїхати за межі України допоміг прийняти тренер дівчинки. Він порадив батькам відправити її до Італії, щоб юна спортсменка, не зважаючи на війну, могла й далі тренуватися та розвиватися в улюбленому виді спорту.

Щоб владнати всі юридичні тонкощі, батьки надали письмову згоду, якою уповноважили бабусю бути її законним представником за кордоном. Однак представники влади Італійської Республіки не визнали законним таке представництво неповнолітньої дитини та передали дівчинку під опікунство третім особам.

Понад чотири місяці сім’я намагалася довести своє опікунство. Скільки б ще часу тривала боротьба за повернення дівчинки, важко сказати. Врешті мама Ксенії звернулася до Мінреінтеграції.

І ось врешті Ксенія вдома! Мінреінтеграції дякує Генеральному консулу у Неаполі Максиму Коваленку та всім, хто боровся й бореться за наших діток.

Нагадуємо, якщо ви потрапили у схожу ситуацію чи потребуєте допомоги, телефонуйте на гарячу лінію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за номером: (096) 078-84-33 або звертайтеся до консульства України в тій державі, де перебуваєте. Їх перелік можна знайти тут.