burger

До 1 жовтня триває прийом повторних заявок на виплати від ВПО

Опубліковано 31 Серпня 2022 року, о 17:46

Всі внутрішні переселенці, які намагалися оформити державну допомогу до 30 квітня через застосунок Дія, але не отримали її, мають можливість все ж таки отримати належну допомогу.

Якщо внутрішньо переміщена особа подала заяву до 30 квітня 2022 р. та не отримала допомогу, ця допомога надається за період, коли людина мала на неї право на підставі переліку ВПО, сформованого Мінцифри для Мінсоцполітики.

Наразі цей перелік Мінцифрою передано Мінсоцполітики(ДП «ІОЦ Мінсоцполітики»).

Для пришвидшення розгляду цих заяв переданий перелік розподіляється між регіональними підрозділами соціального захисту.

Далі регіони, отримавши такий перелік, працюють з заявниками щодо уточнення некоректних даних, через які раніше не було можливості опрацювати звернення без участі людини.

Ця робота триває на постійній основі, до повного вичерпання переліку.

Втім, для пришвидшення процесу внутрішньо переміщені особи мають право ще раз звернутися до органу соцзахистунаселення.

Для цього потрібно до 1 жовтня цього року прийти особисто до органу соцзахисту та написати ще одну заяву. Або ж надіслати таку заяву поштою. При цьому треба зазначити, зокрема номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) або персональних даних одержувача, та підтвердити факт подання через Дію попередньої заяви, що була ще навесні (наприклад скріншот). Протягом 10 днів з надходження заяви буде призначена допомога.

Нагадаємо, відповідне рішення було прийнято Урядом 19 серпня і стало результатом відповідної ініціативи Мінреінтеграціі.