burger

Ірина Верещук: В гуманітарному реагуванні розраховуємо на активну роль Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Опубліковано 31 Серпня 2022 року, о 20:10

Чим Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) може зараз допомогти українським внутрішнім переселенцям та як їм зарадити напередодні непростого осіннє-зимового періоду? Які плани співробітництва МКЧХ та українського Уряду на наступний рік та на яких ділянках гуманітарного фронту в Україні участь МКЧХ була б найнеобхіднішою?

Про це та багато іншого говорили сьогодні під час робочої зустрічі Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та Генерального директора МКЧХ Роберта Мардіні, яка відбулась у Києві.

Обговорювали можливість відкриття гуманітарних коридорів з тимчасово окупованих районів. Також йшлося про ситуацію навколо Запорізької АЕС та відповідні ризики. Віцепрем’єрка та керівник МКЧХ обговорили основні гуманітарні виклики та бачення спільної роботи на наступний рік. Гострі питання міжнародного гуманітарного права також були предметом робочої зустрічі.

«Ми дуже вдячні нашому партнеру – МКЧХ – за постійну співпрацю. Сподіваємось, що підтримка України з боку міжнародних гуманітарних організацій, у тому числі МКЧХ, збережеться й надалі. Українці особливо її потребують напередодні непростого осіннє-зимового періоду. Втім, упевнена, разом вистоїмо й переможемо!», – завершила зустріч Ірина Верещук.