burger

Прибічники країни-агресора потрапляють під жорсткі обмежувальні заходи: список очолили доньки путіна

Опубліковано 2 Вересня 2022 року, о 12:52

Сьогодні Уряд на своєму засіданні підтримав ініціативу Мінреінтеграції та схвалив новий пакет обмежувальних заходів. Він стосується фізичних та юридичних осіб. Пропозиції щодо цих санкцій надали органи влади за дорученням Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Зокрема, йдеться про підприємства військово-промислового комплексу рф, посадових осіб нацбанків росії та білорусі.

Потрапили під обмеження й інші російські і білоруські компанії та громадяни цих країн – ті, що сприяли агресії рф проти України та за допомогою яких росія намагалася обходити застосовані проти неї санкції.

До прикладу, передбачено застосування санкцій до групи компаній «Сернія» і пов’язаних осіб – саме вони використовувались рф для обходу санкційних обмежень і постачання продукції мікроелектроніки для потреб військово-промислового комплексу. До російських виробників мікроелектроніки і програмного забезпечення та компаній, що причетні до хакерських атак.

Також застосовуються санкції до групи компаній «Царьград», що поширюють проросійську пропаганду, та компаній, що займалися майнінгом в інтересах промислового сектору країни-агресора.

Список одіозних персон, що потрапили під жорсткі обмеження, очолили доньки володимира путіна.

Варто додати, що санкції проти них усіх застосували також і США. Тож відтепер обмеження до держави-агресора та її прибічників застосовуватимуться синхронно країнами-партнерами і Україною.

Мінреінтеграції, за поданням якого Уряд ухвалив новий санкційний пакет, висловлює щиру подяку за співпрацю, участь у підготовці списку та надані пропозиції: Мінстратегпрому, Мінмолодьспорту, НБУ, Міносвіти, Федерації роботодавців України.