burger

До Дня знань: Мінреінтеграції провело відкритий онлайн-урок з мінної безпеки

Опубліковано 5 Вересня 2022 року, о 10:16

Напередодні нового навчального року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з Міжнародним благодійним фондом з розмінування The HALO Trust провели онлайн-урок з навчання ризикам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами, для учнів ліцею «Престиж» міста Києва.

До нього долучилися 74 учні 5-11 класів разом з батьками та вчителями. Під час онлайн-сесії учасники навчалися правил безпечної поведінки у разі виявлення міни чи боєприпасу, який не вибухнув. Також дізналися алгоритм дій, що може врятувати життя під час обстрілу.

Переглянути та завантажити урок можна на вебсторінці Мінреінтеграції за посиланням.

Благодійний фонд The HALO Trust є партнером Мінреінтеграції й авторитетною міжнародною неурядовою організацією, яка вже понад 30 років працює у сфері протимінної діяльності у 28 країнах світу. Фонд безпосередньо підтримується Британською королівською родиною та Державним департаментом США.

Загалом розмінуванням в Україні The HALO Trust займається з 2014 року й станом на серпень 2022 року очистив від мін і нездетонованих боєприпасів понад 4,2 мільйона квадратних метрів української території.

Нагадаємо, раніше Мінреінтеграції долучилося до світової інформаційної системи з протимінної діяльності.