burger

Уряд вчергове виділив кошти на компенсацію особам, котрі надали прихисток ВПО

Опубліковано 10 Вересня 2022 року, о 15:43

Сьогодні урядова команда підтримала виділення  з резервного фонду держбюджету понад 32 млн гривень на компенсацію за розміщення переселенців в рамках програми “Прихисток”.

Кошти будуть зараховані до обласних бюджетів, бюджету міста Києва та Мінрегіону. Звідти їх направлятимуть власникам житла, які безкоштовно розмістили у себе внутрішніх переселенців з метою покриття витрат на житлово-комунальні послуги за липень.

“Держава виконує взяті на себе зобов’язання. Бувають затримки зі своєчасними виплатами, але ми повністю покриємо усі заборгованості перед тими, хто готовий надати прихисток нашим людям», – наголосила віцепрем’єр Ірина Верещук.

Нагадаємо, що дана програма є гарним прикладом співпраці держави і наших волонтерів. Вона передбачає надання  компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон бойових дій.

Передбачається, що з 1 жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку особу на місяць.