burger

Знайдемо та покараємо: усіх причетних до колабораціонізму притягнуть до відповідальності

Опубліковано 12 Вересня 2022 року, о 17:46

На деокупованих територіях і на ТОТ продовжують виявляти колаборантів у різних сферах діяльності.

Так, у Харківській області знайдено докази етноциду. Окупанти та їхні прибічники хотіли залишити місцевих мешканців без української літератури. Втім, марно: люди не зрадили ані мові, ані улюбленим книжкам.

А ось, до прикладу, Оксана Кривенкова, яка на цьому відео, – так звана «директорка» Микільського ліцею Херсонської області.

«Вчителька» нав’язує дітям російську мову, відправляє колег на «курси підвищення кваліфікації» у тимчасово окуповану Євпаторію. А найстрашніше – робить дітей “живим щитом” для окупантів. Ліцей під її керівництвом – єдиний навкруги навчальний заклад, де – попри небезпеку – проводиться навчання офлайн. Дітей під тиском та з погрозами привозять туди звідусіль.

Ані уваги, ані пошани з боку дітей і батьків вона зараз не має. Тому їй залишається видавати на камери й диктофони росЗМІ пропагандистські штампи рф. Щоб ті могли й надалі промивати мізки громадянам країни-агресора.

Мінреінтеграції застерігає: подібні дії суперечать положенням міжнародного гуманітарного права та законам України. За них передбачена кримінальна відповідальність.

Усі, хто добровільно, з власних переконань пішли на співпрацю з окупантами та стали посіпаками ворога, невідворотно постануть перед судом і нестимуть за це відповідальність! Вкотре наголошуємо: будь-яка колаборантська діяльність буде розкрита та покарана.