burger

Ірина Верещук: Російські вчителі, які викладають на ТОТ, будуть покарані!

Опубліковано 13 Вересня 2022 року, о 17:55

Логічним продовженням звільнення тимчасово окупованих територій України є затримання колаборантів і російських громадян. На Харківщині днями затримали вчителів із росії, які викладали в українських школах за російською освітньою програмою. Відступаючи, російські війська просто покинули їх – типова поведінка загарбників і їхніх поплічників.

«На території нашої держави зараз перебувають російські громадяни, які незаконно приїхали на тимчасово окуповані території й проводили там незаконну діяльність. Ми багато разів попереджали, що це є злочином, однак вони не дослухалися. Вони не громадяни України, щоб судити їх за колабораціонізм. Порушення Женевських конвенцій, зокрема щодо навчання дітей на окупованих територіях у звичних їм культурних традиціях і їхньою мовою, – це порушення законів війни, за що передбачено окрему відповідальність. Запевняю: російські громадяни точно будуть покарані, якщо не залишать нашу територію негайно», – заявила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Віцепрем’єрка наголошує: російських вчителів не розглядатимуть як полонених для обміну, оскільки вони не є комбатантами.

Мінреінтеграції нагадує: правоохоронні органи України фіксують всі злочини проти українського народу. Усі причетні до протиправних дій мають пам’ятати, що обов’язково постануть перед судом і нестимуть відповідальність.