burger

Уряд спрямував 400 млн гривень на відновлення деокупованих територій Харківщини

Опубліковано 13 Вересня 2022 року, о 19:09

ЗСУ щодня звільняють Україну, Харківщина – серед лідерів. Наразі відомо про вже кілька десятків деокупованих населених пунктів.

Усі вони суттєво зруйновані ворогом. За попередніми даними, у Харківській області окупанти пошкодили близько 11 тисяч будівель та об’єктів культурної спадщини. Час все відновлювати.

Сьогодні урядова команда за поданням Мінрегіону спрямувала з резервного фонду бюджету 400 млн грн на першочергові роботи на деокупованих територіях Харківщини.

Зокрема, виділили гроші на відновлення пошкоджених будівель та об’єктів інфраструктури: їх обстеження, капремонт, протиаварійні та консерваційні роботи тощо.

Дуже багато поточної роботи: вставити вікна та двері, перекрити покрівлі, укріпити фасади, обновити інженерні мережі: тепло-, газо-, електро-, водопостачання й опалення. Все це доведеться виконувати швидко та встигнути вже цього року, адже попереду зима.

«Ми мусимо зробити все, щоб люди на деокупованих територіях щонайшвидше повернулися до нормального життя. Відбудова цих областей – серед наших ключових пріоритетів», – підкреслила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.