burger

На деокупованій Харківщині триває активна виплата пенсій: кому платять та скільки

Опубліковано 15 Вересня 2022 року, о 19:18

Перші пенсії вже доставлені пересувними відділеннями Укрпошти в звільнені від окупантів Балаклію та Граково на Харківщині. Пенсіонерам, які не виходять з дому, гроші розвезуть по домівкам до кінця тижня.

Наразі проводиться виплата пенсій за квітень, травень та вересень – згідно відомостей з Пенсійного фонду України (ПФУ). Щойно з’являться відомості за решту місяців, будуть здійснені виплати і за них. Очікується, що це може бути вже на початку жовтня.

Низку рішень про початок доставки та виплати пенсій мешканцям звільнених населених пунктів Харківської області ухвалили 10 вересня – за результатами засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

Зазначимо, громадяни, що живуть на територіях, які зараз звільняються, не мали можливості отримувати соціальні виплати від держави, в тому числі пенсії, близько пів року. Разом з тим, гроші щомісяця нараховувались. Зараз на деокупованих територіях держава намагається якнайшвидше виплатити пенсіонерам усі гроші, що їм нараховані.

Хто може отримати пенсію через Укрпошту?

Зараз через Укрпошту можуть отримати пенсію тільки її клієнти – люди, які свого часу написали в ПФУ заяву на її отримання саме у такий спосіб. Відповідно до списків з ПФУ пенсії й сплачуються.

Як бути тим, кому приходить пенсія на банківські картки?

Пенсіонери, які отримують виплати на банківські картки і не можуть зараз зняти готівку, мають можливість написати заяву про переведення на обслуговування до Укрпошти. Тоді вони отримають гроші у відділенні поштового зв’язку чи пересувному відділенні.

Наразі Ощадбанк та Приватбанк складають списки для тимчасового переведення виплатипенсій через Укрпошту.

Також для пенсіонерів – клієнтів банків – зняття готівки з карток буде забезпечено наступними варіантами:

–  організованими виїздами на автобусах у найближчі діючі відділення;

– оперативним відновленням роботи банкоматів;

– зняттям готівки на касах магазинів.

Чи працюють зараз стаціонарні відділення пошти?

Для відновлення роботи стаціонарних поштових відділень потрібно забезпечити електропостачання та зв’язок. Робота в цьому напрямку триває.

Якщо ви маєте запитання чи не  можете зв’язатись зі своєю обласною військовою адміністрацією, звертайтесь по допомогу до Мінреінтеграції за телефонами:

15-48 – цілодобова гаряча лінія Мінреінтеграції з кризових питань;

+38 (066) 813-62-39 – гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

Ми завжди на зв’язку!