burger

Ірина Верещук: «ЗСУ вже звільнили від окупантів понад 8 тис. км2 території й сотні населених пунктів»

Опубліковано 21 Вересня 2022 року, о 16:53

Зараз світ бачить активну деокупацію українських територій. Це – результат потужності Збройних сил України та допомоги союзників: як зброєю, так і розвідданими, повідомила у своєму інтерв’ю італійському виданню LA STAMPA Віцепрем’єрка України Ірина Верещук.

На її думку, активний контрнаступ ЗСУ зумовлений сукупністю чинників. З боку ЗСУ – бойовою спроможністю наших бійців, їх прагненням до перемоги, а також – високою професійністю, завдяки чому обирається найкращий варіант дій.

«Мусимо вміти оптимізувати обмежені ресурси, ніколи не забуваючи про те, що життя кожного нашого бійця є цінністю, яку ми зобов’язані захищати», – підкреслила посадовиця.

Також вона оцінила й участь союзників.

«Та зброя, яку ми отримали, особливо останнім часом, і та, яку незабаром отримаємо, зробила свій значний внесок. Так само як і надані нам розвідувальні дані. У поєднанні з нашою професійною досконалістю на полі бою це забезпечило низку успіхів: на сьогодні повернені 8 тисяч квадратних кілометрів території та 421 населений пункт… Ми пройшли крізь хрещення вогнем, і хоча війна триває, ми продемонстрували, чого здатна досягти українська армія», – наголосила Ірина Верещук.

Віцепрем’єрка закликала світову спільноту посилити допомогу Україні й зауважила: кремль робить усе, щоб знищити демократію – не лише в Україні, а й у світі. Використовує для цього всі види підлої «зброї»: шантаж, підкуп, залякування та приниження. Але все одно програє.