burger

Дякуємо польським друзям за лікування українських військових і цивільних громадян

Опубліковано 22 Вересня 2022 року, о 15:41

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук відвідала спеціальний медичний хаб для евакуації українців. Це відбулося в межах робочої поїздки у місто Жешув на Восьме засідання українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

До транзитного хабу направляють хворих, в тому числі онкохворих діток з України. Тут вони перебувають короткий час, а їдуть далі на повноцінне лікування до інших європейських країн.

Пацієнтам надається цілодобовий догляд і психологічна підтримка, проводиться скринінг захворювань і вакцинація.

Завдяки роботі цього закладу врятовано не одну сотню життів наших співвітчизників.

«З першого дня повномасштабної агресії росії польська сторона надає нашій країні всебічну підтримку. В тому числі створює всі можливості, щоб ми могли евакуювати поранених і важкохворих українців на лікування до країн ЄС», – зауважила Ірина Верещук під час відвідин хабу.

Посадовиця висловила вдячність польській стороні за надану можливість українським цивільним і військовим лікуватись у закладах цієї країни.

Адже Польща повідомила про готовність за кошти держбюджету здійснити лікування у своїх медичних закладах до тисячі поранених військових ЗСУ.

«Щиро дякую Вам, що ви не залишились осторонь від наших проблем. Наша перемога – ваша перемога!» – наголосила Ірина Верещук.

Про те, як українці можуть скористатись урядовою Програмою медичної евакуації, можна детально дізнатися тут.