burger

Україна-Польща: братні відносини увійдуть в новітню історію Європи

Опубліковано 22 Вересня 2022 року, о 19:05

У Польщі триває Восьме засідання українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

Виступаючи на його відкритті, голова української частини Комісії Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук щиро подякувала від імені всієї України та Президента Володимира Зеленського польським колегам за всебічну підтримку нашої країни на усіх етапах повномасштабного вторгнення росії. За допомогу кожному українцеві, який наразі перебуває у Польщі. За постійну інвестицію в безпеку наших держав. Головна ж інвестиція, яку робить польський народ у нинішні непрості часи, – інвестиція в людей. Гуманітарна підтримка.

«Я хочу Вам сказати велике щире дякую! Я знаю, як в перші дні було важко, ви приймали по 150-200 тисяч українців та українок у себе. Ваш приклад християнської любові до ближнього, те як ви, польський народ, продемонстрували всьому світові, як має виглядати допомога й підтримка, – це все ввійде в історію, в історію новітньої Європи. Ви своїми діями, своїми серцями, своєю щирістю показуєте приклад усьому світові, як потрібно себе поводити у важкі часи», – наголосила посадовиця.

Вона зазначила, що польсько-українська дружба стала ще міцнішою. Та наголосила, що розраховує на подальшу співпрацю й допомогу у відбудові нашої держави.

Нагадаємо, сьогодні Віцепрем’єр-міністр перебуває у місті Жешув у межах робочої поїздки. Зокрема, Ірина Верещук відвідала спеціальний медичний хаб для евакуації українців.