burger

Херсонщину звільняють від ворога, але зима ще буде складною

Опубліковано 24 Вересня 2022 року, о 12:24

У Херсонській області від окупантів звільнено 59 населених пунктів, де донині проживають кілька тисяч мирних мешканців.

Їх забезпечили продуктовими наборами та доставили понад 800 будівельно-ремонтних комплектів для відновлення пошкоджених будівель. Наразі територіальні громади складають списки для виплати одноразової грошової допомоги 1200 грн тим, хто пережив окупацію.

Пересувні відділення Укрпошти виплатили пенсії на суму 1,3 млн гривень.

Нині на Херсонщині працюють дві базові станції мобільних операторів: Київстар і Vodafone. Відновлено електропостачання у напрямку Апостолове – Високопілля, триває аудит електроліній на інших звільнених територіях.

Разом з тим не припиняються ворожі обстріли – окупанти гатять по населених пунктах і цивільній інфраструктурі. Тому команда Мінреінтеграції закликає мешканців області за можливості евакуюватися на зиму.

«Гуманітарна ситуація залишається критичною. Спецслужби намагаються відновити зв’язок, електро-, водо- та газопостачання. Але процес ускладнює ворожий вогонь. Через обстріли зберігається загроза життю людей. Перебувати там украй небезпечно! Зима буде складною. Евакуюйтеся, щоб убезпечити себе та своїх рідних. Ми забезпечимо вас усім необхідним!» – наголосив заступник Міністра Олексій Бородай.

Алгоритм евакуації з Херсонщини – у цій інфографіці.