burger

Ірина Верещук: Європа має більш переконливо реагувати на ядерний шантаж путіна

Опубліковано 29 Вересня 2022 року, о 10:45

Захід недооцінює рівень загрози, яка йде від кремля, та продовжує загравати з рф напівсанкціями. Така нерішучість дорого коштує Україні й може виявитись небезпечною для усього світу. Демократичним країнам треба діяти проти російських загарбників більш рішуче, переконана Віцепрем’єр України Ірина Верещук.

«Ми бачимо напівсанкції по відношенню до рф. Вони одне забороняють, а інше — дозволяють. З одного боку, є ембарго на газ і нафту, з іншого — немає. Те ж стосується технологій та інших речей. Складається враження, що путіна намагаються виснажити, але, на жаль, ціною наших загиблих солдат і наших убитих цивільних. Усе це лише погіршує становище таких країн, як Сполучені Штати. Вони не в змозі передбачити подальші події, адже рішення в росії приймає одна людина, яка має ядерну кнопку»,- висловила посадовиця свою думку в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita.

Ірина Верещук переконана: проти путінської навали варто виступати усім світом і діяти безкомпромісно. Лише так можна уникнути військової, у тому числі – ядерної – загрози, якою путін шантажує світ.