burger

Відродження звільнених територій Харківщини та Херсонщини: відновлюється критична інфраструктура, тривають соціальні виплати

Опубліковано 29 Вересня 2022 року, о 14:15

В деокуповані міста та села Харківщини і Херсонщини поступово повертається життя. Продовжується зарахування соціальних виплат, допомоги ВПО від держави та пенсій.

Так, протягом тижня – з 23 вересня – мешканцям ДОТ Харківщини зараховано майже 61 млн грн пенсій, Херсонщини – 12,4 млн грн.

Соціальні виплати зараховані в обсягах близько 19 млн грн на Харківщині та близько 4 млн грн – на Херсонщині.

Грошова допомога ВПО на проживання, а також пільги та житлові субсидії для мешканців звільнених міст та сіл Харківщини зараховані у обсягах 11,2 млн грн. Херсонщини – 4,5 млн грн.

Продовжується поступове обстеження та поновлення мереж газо- та електропостачання. Щодня заживлюються по декілька сотень споживачів електроенергії та газу. До прикладу, у містах Балаклея та Барвінкове (Ізюмський район Харківщини) лише за добу відновлено газопостачання 739 споживачам.

Відновлення мереж на деокупованій Херсонщині проходить складніше: ворог не полишає спроби знищити цивільну інфраструктуру, постійно гатить по населеним пунктам, руйнуючи вже відремонтоване. Втім, роботи тривають.

Мінреінтеграції вкотре закликає мешканців деокупованих регіонів, які наразі знаходяться в евакуації: не поспішайте повертатись додому, поки не будуть відновлені всі системи життєзабезпечення та поки існує ризик для життя цивільних громадян.

Зимовий період варто пережити у безпечних місцях. Влада оголосить про можливість повернення. Не робіть цього передчасно, не наражайте себе на небезпеку. Ваша оселя вас дочекається!