burger

Найкраще місце для дитини – це родина: сьогодні в Україні відзначають День усиновлення

Опубліковано 30 Вересня 2022 року, о 17:48

Це свято невипадково відзначається саме у день християнського свята Віри, Надії та Любові. Тому що любов, доброта й душевне тепло – це найголовніше, що повинні отримувати всі діти.

За статистикою, в Україні щорічно з’являється близько 8 тисяч дітей-сиріт і дітей без батьківського піклування. Поки що неможливо порахувати, наскільки побільшало дітей-сиріт за період повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Але всі вони потребують допомоги та підтримки.

Офіс Президента спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запровадили загальнонаціональну програму «Дитина не сама». Через телеграм-бот проєкту звернулася понад 21 тисяча громадян України, готових прийняти у своїй родині дитину, що втратила батьків.

День усиновлення також має стати одним із важелів захисту маленьких українців.

За даними Національного інформаційного бюро, станом на 30 вересня у росію було депортовано понад 7890 дітей, 46 із них – сироти. Процес ідентифікації триває.

За сприяння Мінреінтеграції на Батьківщину вдалося повернути 55 діток, 31 з них – безпосередньо з російської федерації.

Крім того, з лап окупантів визволено 10 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. 34 дитини змогли виїхати з 4 дитячих будинків сімейного типу. Всього з тимчасово окупованих територій було евакуйовано понад 19 тисяч маленьких українців.

Мінреінтеграції нагадує: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей-сиріт на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю міністерства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро: 16-48.