burger

Олег Котенко: «За 100 днів роботи вдалося повернути 2,5 тисячі загиблих воїнів»

Опубліковано 30 Вересня 2022 року, о 16:03

В інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася пресконференція Уповноваженого зі зниклих безвісти Олега Котенка, присвячена 100 дням його діяльності.

Посада Уповноваженого у структурі Мінреінтеграції була створена рішенням Уряду в травні цього року. За цей час на гарячу лінію Уповноваженого надійшло понад 30 тисяч звернень. Рідним вдалося повернути понад 2,5 тисячі загиблих героїв.

Нещодавно разом зі своєю командою Олег Котенко взяв участь в операції з розшуку тіл на деокупованих територіях Харківщини та Донеччини. У місті Ізюм було знайдено місце масового поховання, де в подальшому ексгумували 447 тіл, серед яких військовослужбовці, цивільні та діти.

Слід зауважити, що частина тих, хто раніше був заявлений родичами як зниклий безвісти, зрештою виходить на зв’язок. Таких осіб наразі налічується 1308 цивільних і 965 військових.

Для активізації пошукової роботи в усіх регіонах України розпочала діяльність мережа Координаційних центрів Офісу Уповноваженого. На сьогодні працює вже 10 таких центрів: на Київщині, Дніпропетровщині, Львівщині, Рівненщині, Миколаївщині, Вінниччині, Хмельниччині, Сумщині, Одещині та в Запорізькій області. Кожне регіональне представництво робить свій внесок у повернення наших співвітчизників.

Нагадаємо, у вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за телефоном: (095) 896-04-21.

Також повідомити про зниклих осіб можна безпосередньо Уповноваженому: (099) 792-01-26.