burger

«Прихисток» оновлюється: з 1 жовтня Уряд розширює можливості розселення ВПО

Опубліковано 30 Вересня 2022 року, о 15:05

Сьогодні на своєму засіданні Уряд схвалив постанову, згідно з якою вже від завтра, 1 жовтня, збільшується розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми «Прихисток».

Програма передбачає державну компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон проведення воєнних (бойових) дій.

Власники житла, що розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 за кожну таку особу на місяць. Це стало можливим завдяки оновленому Меморандуму про співпрацю, який від імені Уряду уклав Мінрегіон із Товариством Червоного Хреста України.

Нагадаємо, нещодавно Уряд схвалив ще одну новацію: при нарахуванні субсидій згадана компенсація не буде обчислюватися як отриманий дохід. Вказане стане ще одним хорошим стимулом для тих, хто приймає у себе вимушених втікачів від війни.

Крім того, окремо було розширено перелік закладів, які отримають компенсацію за комунальні послуги, якщо прихистять ВПО. Таке право матимуть не лише державні та комунальні підприємства, а і юридичні особи, ФОПи, релігійні організації й інші. Всі, хто готовий прихистити внутрішніх переселенців.