burger

Черговий маленький успіх: з примусової депортації повернули багатодітну родину

Опубліковано 1 Жовтня 2022 року, о 16:59

Під час окупації Харківщини Олена разом із 7-ма дітьми вимушено опинилася на території країни-окупанта. Мінреітеграції долучилося до порятунку сім’ї. Наразі вони в безпечному місці – у Швейцарії.

До 24 лютого сім’я жила звичайним життям: діти ходили до школи, старші дівчата до медколеджу, сини до коледжів. Але ця дата стала відліком їхнього нового життя. Від початку війни родина перебувала у підвалі, а Олена працювала медсестрою у підвалі лікарні, бо не могла покинути своїх колег.

Одного фатального дня її син потрапив під обстріл, і його було серйозно поранено. Олена шукала шляхи, як врятувати сина. Врешті сім’ї вдалося виїхати закордон.

Зараз багатодітна родина вже у безпечному місці. Поранений хлопець пройде необхідне лікування та реабілітацію, а інші дітки отримають усю необхідну допомогу.

Зазначимо, що Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук неодноразово закликала звертатися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або до профільного фахівця міністерства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13, якщо вам відома інформація про депортацію ваших рідних чи знайомих.

Вже є десятки прикладів, коли завдяки таким зверненням людей повернули додому.

Нагадаємо, нещодавно вдалося повернути на Батьківщину депортовану окупантами маломобільну українку.

Мінреінтеграції нагадує: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це.