burger

Мешканці звільненої Херсонщини отримують 1200 гривень допомоги

Опубліковано 1 Жовтня 2022 року, о 19:49

Продовжуємо звітувати про пілотний проєкт грошової допомоги: мешканці звільнених територій Херсонщини, які фактично там мешкали на момент деокупації, отримують разову грошову допомогу в розмірі 1200 грн.

Вчора, 30 вересня, перші такі виплати Укрпошта вже доставила у звільнені від ворога громади Херсонщини, зокрема Кочубеївку, Пригір’я, Заградівку. Всього допомогу планується виплатити понад 3 тис. осіб.

«Кожен, хто пережив окупацію, отримає 1200 грн допомоги. Всі отримають виплати: діти, дорослі, літні люди. Допоможемо всім, незалежно від віку», – запевнила мешканців Херсонщини Віце-прем’єрка Ірина Верещук.

Спілкуючись з місцевою владою, посадовиця закликала очільників територіальних громад особисто проконтролювати організацію виплат готівкою.

Як повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація, перелік осіб складає відповідна територіальна громада і передає Укрпошті, яка й проводить виплати. Подальший графік виплат у звільнених населених пунктах буде складатись залежно від формування списків та безпекової ситуації у регіоні.

Маєте питання як отримати виплату?

Звертайтесь до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813 62 39.