burger

Звітуємо про отримання грошової допомоги мешканцями ДОТ Харківщини та Херсонщини

Опубліковано 3 Жовтня 2022 року, о 17:16

Станом на 1 жовтня майже 6 тисяч мешканців деокупованої Харківщини отримали разову грошову допомогу на загальну суму більш як 7 млн грн. А саме сьогодні Укрпошта видає готівку мешканцям таких населених пунктів: Рогань, Шевченкове, Лужок, Петропілля, Ставище, Сумське.

На Херсонщині пілотний проєкт виплат грошової допомоги стартував нещодавно: станом на 1 жовтня гроші доставлено 261 людині на суму понад 300 тис. грн. Ці кошти вже отримали мешканці Кочубеївки, Пригір’я, Заградівки.

Нагадуємо, кожен мешканець звільнених територій Харківщини та Херсонщини, який фактично там проживав на момент деокупації, має право на отримання разової грошової допомоги в розмірі 1200 грн.

Виплати проводяться всім незалежно від віку та статі. Списки формує відповідна територіальна громада та передає їх Укрпошті, яка й проводить виплати готівкою.

Пілотний проєкт реалізується завдяки співпраці Мінреінтеграції з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, який і фінансує надання допомоги.

Маєте питання, як отримати виплату?

Звертайтесь до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813-62-39.