burger

На звільнених територіях Харківської області відроджується медична галузь

Опубліковано 4 Жовтня 2022 року, о 10:04

Відновлюється надання медичних послуг на звільнених територіях Харківщини. Наразі на варті здоров’я стоять 34 бригади екстреної медичної допомоги, з яких 14 прийшли на підсилення з обласного центру.

Базову медичну допомогу надають у медзакладах Ізюма й Балаклії. У Балаклійській територіальній громаді відновлено роботу команд центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які надають спеціалізовану амбулаторну допомогу на виїзді й організовують стаціонарну допомогу на базі пристосованих приміщень поліклініки.

Загалом мережа медичних закладів на звільнених територіях області має різний ступінь пошкоджень, але вже напрацьовується алгоритм їх відновлення. Найближчим часом на ДОТ планують розгорнути мобільний шпиталь, де надаватимуться медичні послуги первинного рівня.

Крім того, в Балаклії відновлює функціонування мережа аптек, тож незабаром містяни зможуть придбати необхідні фармацевтичні препарати.

Нагадаємо, внутрішні переселенці можуть бути прийняті у будь-якому медзакладі, якщо він здатен забезпечити необхідне лікування, та мають право на отримання безкоштовних ліків при перебуванні у стаціонарі або в межах програми «Доступні ліки».