burger

Кредит від Польщі: облаштування прикордонних пунктів пропуску, закупівля скануючих систем та дронів

Опубліковано 5 Жовтня 2022 року, о 16:53

Результати засідання українсько-польської експертної групи розглянули сьогодні під час наради Мінреінтеграції та Міністерства фінансів України під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Обговорили подальші дії з реалізації інвестпроектів у рамках Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на  умовах  пов’язаної  допомоги.

Кредитні кошти планується витратити на розбудову дорожньої інфраструктури на підходах до 5 пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні. А також – на реконструкцію пунктів пропуску «Шегині», «Краківець», «Рава-Руська», засобів митного контролю. Частина коштів піде на закупівлю скануючих систем для Державної митної служби та дронів для Державної прикордонної служби.

«Дякуємо польській стороні за всебічну підтримку, яку ми відчуваємо з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Сьогоднішні домовленості — ще один наочний приклад такої підтримки та допомоги. Це дозволить Україні облаштувати свої кордони у відповідності з всіма сучасними стандартами країн ЄС та мати якісний контроль за кордонами. Це ще один внесок у нашу спільну Перемогу, яка вже незабаром», –  зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що Ірина Верещук є головою міжурядової комісії з республікою Польща, яка координує діяльність між урядами наших держав в економічній, енергетичній, культурній і інших сферах.