burger

ФСБ не випускає із росіі українців з російськими паспортами

Опубліковано 6 Жовтня 2022 року, о 10:28

На російських кордонах з Латвією та Естонією спостерігається накопичення громадян України, які намагаються виїхати з території рф. Люди очікують від 2 до 6 днів.

В спеціальних пунктах фільтрації ФСБ перевіряє громадян України на наявність в них паспорту рф. За нашою інформацією, якщо у громадянина України немає паспорту рф, йому дозволяють виїхати. А якщо встановлюють, що у громадянина України є ще і російський паспорт, то таку людину не випускають із росії.

Тих громадян України, які, до прикладу, прописані в Криму, але не мають паспорта рф, на проходження кордону пропускають. Вони можуть вільно перетинати КПП. Це підтверджують і представники наших консульських установ в Естонії та Латвії.

При перетині кордону нашим громадянам допомагають волонтери. Вони забезпечують людей їжею, водою тощо. Тим, хто не хоче або не має змоги чекати, пропонують скористатися безкоштовним переїздом до іншого пункту пропуску. Наприклад, до росiйсько-казахського кордону, звідки також можна дістатися до інших країн.

Мінреінтеграції налагодило й тримає постійний зв’язок із задіяними там волонтерськими групами і нагадує: якщо ви потрапили у складну ситуацію за кордоном чи потребуєте допомоги, телефонуйте.
Гаряча лінія для дзвінків з-за кордону та з ТОТ, WhatsApp/Telegram/Viber: +380 96 078 84 33.