burger

Мінреінтеграції та «Лікарі без кордонів» об’єднують зусилля для допомоги мешканцям ДОТ і переселенцям

Опубліковано 7 Жовтня 2022 року, о 15:13

Як напередодні зими підтримати українців, які змушені були через війну залишити свої домівки? Як доставляти ліки на щойно звільнені території та надавати їхнім мешканцям медичну допомогу в екстремальних умовах? Як евакуйовувати постраждалих із зон бойових дій, в тому числі людей похилого віку та дітей?

Ці актуальні для України теми підіймались на зустрічі Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук з Головою Бельгійської секції «Лікарів без кордонів» Крістофером Стоуксом.

Сторони обговорили різнобічну співпрацю. Домовилися про надання психологічної та психосоціальної допомоги ВПО та населенню, що проживає на звільнених територіях Херсонської та у прифронтових районах Миколаївської областей. А також – координацію зусиль щодо підготовки резервних місць для розміщення переселенців під час зимового періоду.

«Сьогодні Україна дуже розраховує на підтримку з боку міжнародних інституцій, зокрема в питанні гуманітарного забезпечення наших громадян, які перебувають на звільнених територіях, і переселенців. Дякуємо усім, хто йде назустріч. Кожен такий крок – це крок до нашої спільної Перемоги!» – зауважила Ірина Верещук.